ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin șase polițiști au fost răniți la Cairo în noaptea de miercuri spre joi de explozia unei mașini capcană ce viza secția lor de poliție. De altfel Ministerul de Interne a anunţat că Egiptul este cuprins de atentate ale jihadiștilor Statului Islamic (SI).

Atacul a avut loc într-un cartier din nordul capitalei împotriva unui comisariat al securității statului, un serviciu de poliție. 

"Un necunoscut și-a oprit brusc mașina în fața clădirii, a ieșit și a sărit pe o motocicletă să fugă, apoi mașina a explodat", a explicat Ministerul de Interne într-un comunicat.

"Șase polițiști au fost răniți", adaugă textul.

"Explozia a distrus parțial clădirea", a declarat un înalt responsabil al serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului.

Atacul nu a fost revendicat, dar Provincia Sinai, filiala egipteană a SI, revendică în mod regulat atentate și atacuri vizând polițiști și soldați după ce armata l-a destituit și arestat la 3 iulie 2013 pe președintele islamist ales Mohamed Morsi și îi reprimă în sânge pe susținătorii acestuia, amintește France Press, citată de Agerpres.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews