Un tribunal egiptean a condamnat, duminică, la pedeapsa capitală,  doi bărbați  pentru un atentat comis în 2017 împotriva unei biserici copte din Cairo, soldat cu zece morți, printre care un polițist, și revendicat de gruparea Stat Islamic (SI). Cei doi vor fi spânzurați. Alte opt persoane implicate în atac au primit pedepse între trei ani de închisoare și închisoare pe viață, scrie middleeastmonitor.com.


Înarmat cu puști de asalt, muniție și o bombă pe care intenționa să o detoneze în biserica Sfântul Mina, în sudul capitalei, unul dintre acuzați a deschis focul în apropierea lăcașului de cult. El a fost condamnat pentru „moartea a nouă (creștini) copți și a unui polițist”, „posesie de arme” și „formarea unui grup terorist cu legături cu SI”, a precizat sursa.
 
În același proces, un alt bărbat a fost condamnat la pedeapsa capitală, în contumacie.

Alți doi inculpați au primit închisoare pe viață, patru au fost condamnați la câte 10 ani, iar doi la câte 3 ani de detenție. Un singur inculpat a fost achitat.

Toți pot contesta sentințele prin recurs.

Din 2016, mai mult de 100 de oameni au fost uciși în atacuri revendicate de SI și având ca țintă minoritatea coptă ortodoxă, cea mai importantă comunitate creștină din Orientul Mijlociu.


 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.