Un tribunal egiptean a condamnat, duminică, la pedeapsa capitală,  doi bărbați  pentru un atentat comis în 2017 împotriva unei biserici copte din Cairo, soldat cu zece morți, printre care un polițist, și revendicat de gruparea Stat Islamic (SI). Cei doi vor fi spânzurați. Alte opt persoane implicate în atac au primit pedepse între trei ani de închisoare și închisoare pe viață, scrie middleeastmonitor.com.


Înarmat cu puști de asalt, muniție și o bombă pe care intenționa să o detoneze în biserica Sfântul Mina, în sudul capitalei, unul dintre acuzați a deschis focul în apropierea lăcașului de cult. El a fost condamnat pentru „moartea a nouă (creștini) copți și a unui polițist”, „posesie de arme” și „formarea unui grup terorist cu legături cu SI”, a precizat sursa.
 
În același proces, un alt bărbat a fost condamnat la pedeapsa capitală, în contumacie.

Alți doi inculpați au primit închisoare pe viață, patru au fost condamnați la câte 10 ani, iar doi la câte 3 ani de detenție. Un singur inculpat a fost achitat.

Toți pot contesta sentințele prin recurs.

Din 2016, mai mult de 100 de oameni au fost uciși în atacuri revendicate de SI și având ca țintă minoritatea coptă ortodoxă, cea mai importantă comunitate creștină din Orientul Mijlociu.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews