ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație, acest aspect urmând să fie prevăzut în cursurile de educație sexuală din școli, scrie The Telegraph, potrivit Hotnews.

„Subiectul este oricum unul dificil pentru copiii de vârsta asta. Să avansezi ideea că fetele care cred că sunt băieți au și ele menstruație va duce la o confuzie totală”, a comentat parlamentarul conservator David Davies pentru The Mail, adăugând că ”este o nebunie ca profesorii să le spună elevilor că băieții transgender pot avea menstruație”.

Decizia a fost luată de consiliul local din Brighton & Hove pe baza unui raport care arăta că: ”Băieții și bărbații transsexuali și persoanele non binare pot avea menstruație”. "Menstruația trebuie inclusă în toate genurile”, se spune în raport.

Potrivit sursei citate, coșurile destinate special tampoanelor vor fi instalate în toate toaletele copiilor, potrivit aceluiași raport. 

Raportul consiliului local mai recomandă ca limbajul și cursurile să prevadă că menstruația include toate genurile, culturile, credințele și orientările sexuale”. Spre exemplu, se vor folosi formule de genul ”fetele, femeile și alte persoane care au menstruație”.