ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump intenționează să lanseze propria platformă de socializare în cel mai scurt timp, susține Jason Miller, consilier al fostului președinte, scrie Breitbart.

Informația vine după ce Trump a fost interzis definitiv pe Twitter și pe termen nelimitat de pe Facebook și a fost făcută de Miller pe Breitbart News sâmbătă.
 
„Ne putem aștepta să-l vedem pe președinte reapărând pe rețelele de socializare", a spus Miller, întrebat ce intenționează Trump să facă în continuare. „Fie că este vorba de a se alătura unei platforme existente sau de a crea o nouă platformă a sa, există o serie de opțiuni diferite și de întâlniri diferite pe care le-au avut pe acest front”.

Întrebat cum ar arăta o rețea socială Trump, Miller a spus că fostul președinte are în vedere fie aderarea la noi platforme existente, fie lansarea propriului concurent la giganții tehnologici din Silicon Valley.

„Toate opțiunile sunt pe masă”, a spus Miller. „Dar să fiți covinși că va reveni pe rețelele de socializare”.

Începând cu jumătatea lunii ianuarie, Joe Biden, directorul operațional (COO) al Facebook, Sheryl Sandberg, a declarat pentru NBC News că rețeaua socială „nu are planuri” de a ridica interdicția nedeterminată impusă lui Trump.

Între timp, Twitter a interzis definitiv contului fostului președinte. 

Alternativele posibile la care Trump s-ar putea alătura includ Parler, cu care oficialii de campanie ai președintelui s-ar fi întâlnit încă din vara trecută pentru a discuta despre aderarea lui Trump la platformă. De asemenea, Gab este o altă platformă care se află pe lista neagră a Silicon Valley și a instituțiilor financiare. Dacă Trump încearcă să-și construiască propria platformă, aceasta ar fi o întreprindere masivă și ar necesita o mulțime de investiții și infrastructură tehnologică. 

Trump a dus în ultimii ani un adevărat război cu BigTech, declarând pentru Breitbart News că „100%” marile companii de tehnologie precum Twitter, Facebook și Google încearcă să controleze informațiile”.
 
Într-un document difuzat în 2018, Google a fost surprins autonumindu-se „The Good Censor”.  Un fost angajat al Google și Twitter a explicat cum Big Tech interzice vocile conservatoare: „Practic, iau un set mic de troli alt-dreapta și apoi spun că alt-lite (un nou val de anti-imigrație, anti-război, dreapta-sceptică), dreapta nouă, libertarieni și chiar centru-stânga nonconformistă se aseamănă cu trollul, cum ar fi postarea acelorași meme sau urmărirea acelorași relatări și, prin urmare, sunt toți abuzivi”.