ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk a răspuns la un videoclip cu Jane Goodall, colaboratoare cu Forumul Economic Mondial (FEM) și susținătoare a controlului populației.

„Se înșală atât de mult”, a scris Musk pe X, fost Twitter. „A pleda în favoarea reducerii umanității înseamnă a pleda pentru genocid. Cei nenăscuți nu au voce.”

Comentariul lui Musk a venit ca răspuns la un videoclip cu un fragment dintr-un interviu mai vechi postat de „Wide Awake Media”, videoclip în care Goodall pledează pentru reducerea populației.

„Dacă mi s-ar permite să schimb câteva lucruri, dacă aș avea această putere magică, aș dori, fără să provoc nicio durere sau suferință, să reduc numărul de oameni de pe planetă, pentru că suntem prea mulți. Este o planetă cu resurse limitate și le consumăm”, a spus Goodall.
Goodall a adăugat că și-ar dori să schimbe „stilul de viață nesustenabil al tuturor. Suntem prea lacomi!”, a încheiat ea.

La reuniunea FEM din 2020 de la Davos, Elveția, Goodall a susținut că cele mai multe probleme de mediu nu ar exista „dacă numărul populației ar fi același ca acum 500 de ani”.

Critica lui Musk cu privire la afirmațiile pro-depopulare ale lui Goodall vine din îngrijorarea miliardarului cu privire la scăderea natalității la nivel mondial, idee pe care a exprimat-o de mai multe ori în trecut.

Într-un interviu recent acordat lui Joe Rogan, Musk a criticat mișcarea ecologistă de extrema stângă, care susține reducerea drastică a numărului de oameni de pe planetă. Musk a descris ideile susținute de mișcare drept un „cult al morții” care are „efecte distructive asupra civilizației”.

De asemenea, Musk a caracterizat avortul ca fiind una dintre problemele grave care duc la scăderea ratei natalității, fără a condamna în mod explicit uciderea nenăscuților.