ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunile companiilor tehnologice au crescut în această săptămână, sporind averile celor mai bogați din lume. Primii zece câștigători și-au adăugat suma totală de 74 de miliarde de dolari la averea lor netă, anunță Forbes.
 
CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost cel mai mare câștigător al săptămânii, cu 11,5 miliarde de dolari.
 
Acțiunile Tesla au crescut cu 7,4% în această săptămână. Tesla a depășit performanțele S&P 500 și media Dow Jones, care au crescut cu 4,6%, respectiv 3,9%.

Jeff Bezos de la Amazon, compania care a interzis platforma Parler, a adăugat 7,7 miliarde de dolari la averea sa netă de circa 191 de miliarde, chiar și după ce a anunțat marți că va demisiona din funcția de CEO al companiei la sfârșitul acestui an, după 26 de ani la conducere. 

Fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, au câștigat 10,4 miliarde de dolari, respectiv 10 miliarde de dolari, după o săptămână puternică pentru compania-mamă Google, Alphabet.
 
Acțiunile Alphabet au crescut cu peste 14% săptămâna aceasta după ce au scăzut cu 3,4% săptămâna trecută. Compania a raportat marți câștiguri puternice, susținute de o revenire în activitatea sa de publicitate digitală, care a avut un puternic impact în timpul pandemiei.
 
Pe listă se adaugă cinci miliardari chinezi și Larry Ellison de la Oracle. LISTA LOR AICI.