ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce toată lumea se dă de ceasul morții pentru a găsi vaccinul-minune împotriva covid-19,  fondatorul SpaceX, Elon Musk, considerat, așa cum e la modă azi ”un negaționist” al pandemiei, vine cu un anunț tranșant: nu se va vaccina nici el, nici familia sa, în cazul descoperirii unui astfel de vaccin. Argumentul său forte: toată lumea moare.

Miliardarul în vârstă de 49 de ani a făcut acest comentariu în timpul unei apariții pe podcastul de opinie New York Times „Sway”, scrie New York Post. „Nu sunt în pericol nici eu, nici copiii mei”, a spus Musk justificându-și decizia de a nu se lăsa vaccinat.

De asemenea, CEO-ul Tesla a condamnat lockdown-ul la nivel național, considerând că e o „situație fără câștig” care „mi-a afectat credința în umanitate”. 

Musk afirmase la începutul izbucnirii pandemiei că impunerea carantinei și a închiderilor pe scară largă sunt „lipsite de etică” și  reprezintă un „arest la domiciliu de facto”. Musk a sugerat un blocaj mai direcționat în care doar „cine este în pericol” să fie „pus în carantină până la trecerea furtunii”.

Jurnalista care l-a intervievat i-a criticat remarcile privind pandemia, spunând că „oamenii pot muri din această cauză”.

„Toată lumea moare”, a replicat Musk.

Fondatorul Space X nu l-a uitat nici pe Bill Gates, care l-a atacat cu ceva timp în urmă pentru  scepticismul său față de coronavirus, și pe care Musk l-a numit, în martie, „cretin”. 

În timpul unui interviu CNBC din această vară, fondatorul Microsoft afrima că Musk nu știe prea multe despre vaccinuri și  pare că „face confuzie  în chestiuni în care nu este implicat prea mult”.

„Gates a spus ceva despre mine, cum că nu știu ce fac", a spus Musk. „E ca și cum ai spune, Hei, cretinule de fapt noi fabricăm aparatele de vaccinare pentru CureVac, acea companie în care tu ai investit”, referindu-se la faptul că compania sa, Tesla, produce echipamente pentru firma germană de biofarmaceutice CureVac pe care fundația Bill Gates a anunțat anul acesta că o susține pentru producerea vaccinului anti- covid 19.
 
Conform unui sondaj realizat în luna mai de Reuters/Ipsos, un sfert dintre americani au spus că NU vor să se vaccineze împotriva COVID-19, 40% dintre cei chestionați declarând că nu sunt deloc interesați să li se administreze vaccinul.