ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elvețienii s-au prezentat la referendum unde au adoptat o propunere prin care discriminarea pe baza orientării sexuale și a identității sexuale devine ilegală, informează BBC.

63,1% dintre voturi au fost în favoarea acestei propuneri, în timp ce 36,9% s-au pronunțat împotrivă, relevă sursa citată.

Deși susținătorii proiectului, partidele de stânga, ecologiștii și lobby-ul homosexual, au susținut necesitatea „modernizării” țării, pentru faptul că Elveția ar fi rămas în urmă la acest gen de prevederi, oponenții au afirmat că adoptarea unei asemenea legi va duce la limitarea libertății de exprimare și că nu este altceva decât un pas spre forțarea legalizării mariajelor între persoane de același sex.

De altfel, imediat după anunțarea rezultatelor, reprezentanții organizației Crucea Roz Elveția (Lobby LGBT) a reacționat afirmând că „este un semnal puternic de acceptare pentru lesbiene, homosexuali și bisexuali. Și acest clar „DA” va fi folosit de către comunitatea LGBT pentru a obține implementarea consistentă a codului penal și pentru a impune legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex”.

Declarația vine în contextul în care există deja, în Parlamentul Elvețian, o lege care ar permite acest lucru.

Eric Bertinat de la Partidul Popular din Elveția a afirmat că noua lege adoptată prin Referendum „face parte din planul comunității LGBT de a legaliza căsătoriile între persoanele de același sex și reproducerea medicală asistată” pentru cuplurile gay.

Liderul Uniunii Federale Democrate Creștine Marc Frueh a catalogat măsura ca fiind o „lege a cenzurii”.

Ce prevede noua lege?

Scoate în afara legii:

- Denigrarea și discriminarea publică față de o persoană pentru faptul că este gay.

- Incitarea la ură împotriva unei persoane în scris, vorbire, imagini sau gesturi.

- Discriminarea pe baza orientării sexuale din partea personalului din restaurante, cinematografe și instituții publice, cum ar fi piscinele.

Cu toate acestea, spre ușurarea generală, noua lege nu interzice discuțiile intra familiale și între prieteni sau glumele la adresa homosexualilor...