Incidentul de la Koln, din Noaptea de Anul Nou, când mai multe femei au fost agresate sexual de refugiați, nu este singular. Fapte similare s-au petrecut la trecerea dintre ani și în Elveția, anunță poliția din țara Cantoanelor.

Agresiuni sexuale împotriva femeilor, comparabile cu cele care au avut loc la Koln în Germania, au fost comise și la Zurich în noaptea de Anul Nou, a anunțat joi poliția elvețiană. "Au fost depuse mai multe plângeri pentru agresiuni sexuale și jafuri", se spune în comunicat, în care se face o paralelă cu evenimentele semnalate în mai multe orașe germane.

Poliția elvețiană, care a declanșat o anchetă, a lansat un apel către martori și le-a cerut altor eventuale victime să vină să depună plângere.

Aproximativ 25 de jafuri au fost semnalate în timpul nopții de 31 decembrie la Zurich, în timp ce în jur de 120.000 de persoane se aflau în jurul lacului din oraș.

În anchetarea acestor jafuri, poliția a descoperit că mai multe victime au relatat și despre agresiuni și violențe sexuale. Șase femei au declarat că au fost încercuite și pipăite de "mai mulți bărbați cu pielea închisă", care s-au ascuns apoi în mulțime.
 
Poliția elvețiană a precizat că mai multe plângeri au fost depuse în ultimele 24 de ore.