ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul federal elvețian vrea să vândă sau să renunțe la stocul de vaccin AstraZeneca contractat, dacă aprobarea din partea autorităților medicale continuă să întârzie sau, în cele din urmă, este respinsă, potrivit SmartRadio.
Revizuirea este în curs încă din octombrie, deoarece autoritatea competentă, Swissmedic, a solicitat date clinice suplimentare care provin dintr-un studiu realizat în Statele Unite.
 
Nora Kronig, care se ocupă de achiziționarea vaccinurilor, a declarat pentru NZZ am Sonntag că situația este în prezent incertă, motiv pentru care serul AstraZeneca nu este inclus în planul de livrare. Ea a adăugat că anularea contractului de vânzare nu este o opțiune în acest moment, dar comanda va fi reanalizată dacă vaccinul nu va primi aprobare.

Potrivit lui Kronig, Elveția nu depinde de dozele AstraZeneca și guvernul nu exclude varianta de a le redirecționa către alte țări, dacă este necesar. Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat că producătorul poate livra doze în Elveția, de îndată ce Swissmedic aprobă vaccinul.
Între timp, în UE, Belgia s-a alăturat Franței, Poloniei, Suediei, Germaniei și Italiei pentru a nu recomanda utilizarea vaccinului COVID-19 Oxford / AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, din cauza lipsei de date privind eficacitatea acestuia persoanele din această grupă de vârstă.
Deciziile marchează o abatere de la recomandările Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) care, la 29 ianuarie, au acordat vaccinului Oxford / AstraZeneca o autorizație condiționată - inclusiv pentru participanții mai în vârstă.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews