ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După distrugerile provocate pe celebrul bulevard parizian la cea mai recentă ediție a protestului „vestelor galbene”, președintele francez Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestațiilor pe Champs Elysees, a indicat luni un oficial al președinției franceze, transmite Reuters.

Faimosul restaurant Fouquet, un magazin de produse de lux, mai multe chioșcuri de ziare și mașini au fost incendiate în timpul protestelor de sâmbătă, scrie Agerpres.

După aceste proteste, care au amintit de confruntările violente din decembrie dintre protestatari și poliție, președintele Emmanuel Macron s-a angajat să ia „măsuri ferme” în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni repetarea unor astfel de ciocniri sâmbăta care vine.

Potrivit cifrelor oficiale, contestate de „vestele galbene'”, sâmbăta trecută au fost 28.000 de manifestanți, de zece ori mai puțini decât la începutul mișcării. A fost cea de-a 18-a zi de mobilizare a „vestelor galbene'” în ultimele patru luni împotriva politicii sociale și fiscale a președintelui Emmanuel Macron.