ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Emmanuel Macron a cerut introducerea unei taxe internaționale pentru finanțarea eforturilor de combatere a așa-ziselor schimbări climatice.

În timpul Summit-ului pentru un Nou Pact Global de Finanțare, la Paris, Macron a spus că este „în favoarea unei taxări internaționale prin care să se finanțeze eforturile pentru combaterea sărăciei și în ceea ce privește [acțiunea] climatică”, potrivit Politico

„Nu funcționează când o faci singur, fluxurile [financiare] merg în altă parte. Franța are deja în vigoare două tipuri de taxe care au fost recomandate: una pe biletele de avion, alta pe tranzacțiile financiare”, a spus președintele francez pe 23 iunie, în timpul unei conferințe de presă.

Macron a anunțat că vrea „să-i determine pe alții să ne urmeze și să se mobilizeze” în ceea ce privește problema „schimbărilor climatice” și a un sistem internațional de impozitare.

„Au existat multe discuții despre o impozitare internațională, pe lângă ceea ce fac țările și instituțiile. Fie că este vorba de tranzacții financiare, de transport maritim sau de alte modele, va funcționa doar dacă este la nivel internațional, astfel că presupune un acord, așa cum am reușit să facem în materie de fiscalitate internațională”, a declarat președintele francez în cadrul sesiunii de închidere.

Ministrul de Finanțe al Franței, Bruno Le Maire, a declarat pentru Politico că, pentru a introduce o taxă internațională, „trebuie să începi devreme dacă vrei să obții rezultate, deoarece este nevoie de mult timp”.

Pe lângă taxele pe tranzacțiile financiare și pe biletele de avion, o taxă globală asupra transportului maritim ar putea face parte, de asemenea, din această taxă internațională asupra climei.

Macron, un absolvent al programului „Young Global Leader” al Forumului Economic Mondial (WEF), este cunoscut pentru politicile sale globaliste.