ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei sferturi dintre francezi sunt nemulțumiți de modul în care președintele francez Emmanuel Macron și Guvernul său conduc țara, în contextul protestelor violente și al reformelor, conform rezultatelor unui sondaj, relatează Reuters.

Conform sondajului, majoritatea cetățenilor ar dori să fie implementate mai multe măsuri pentru creșterea veniturilor.

Protestele „Vestelor Galbene” din ultimele două luni au dus la scăderea popularității președintelui Emmanuel Macron, care a fost forțat să facă mai multe concesii politice pentru a calma protestatarii.

Doar 25% dintre cetățenii care au participat la sondajul realizat de Odoxa și Dentsu Consulting sunt satisfăcuți de activitatea Guvernului francez și de măsurile luate de când Emmanuel Macron a preluat funcția de președinte în anul 2017.

Sondajul a avut loc în perioada 2-3 ianuarie și a fost efectuat pe un eșantion de 1.004 persoane. Ultimul sondaj, realizat în luna aprilie 2018, arăta că doar 59% dintre francezi sunt nemulțumiți de activitatea conducerii țării.

În ceea ce privește protestele „Vestelor Galbene”, 55% dintre francezi consideră că sunt întemeiate și că ar trebui să continue. În luna decembrie, procentul era de 54%, iar în luna noiembrie, când acestea au început, 66% dintre francezi le considerau întemeiate.