Trei sferturi dintre francezi sunt nemulțumiți de modul în care președintele francez Emmanuel Macron și Guvernul său conduc țara, în contextul protestelor violente și al reformelor, conform rezultatelor unui sondaj, relatează Reuters.

Conform sondajului, majoritatea cetățenilor ar dori să fie implementate mai multe măsuri pentru creșterea veniturilor.

Protestele „Vestelor Galbene” din ultimele două luni au dus la scăderea popularității președintelui Emmanuel Macron, care a fost forțat să facă mai multe concesii politice pentru a calma protestatarii.

Doar 25% dintre cetățenii care au participat la sondajul realizat de Odoxa și Dentsu Consulting sunt satisfăcuți de activitatea Guvernului francez și de măsurile luate de când Emmanuel Macron a preluat funcția de președinte în anul 2017.

Sondajul a avut loc în perioada 2-3 ianuarie și a fost efectuat pe un eșantion de 1.004 persoane. Ultimul sondaj, realizat în luna aprilie 2018, arăta că doar 59% dintre francezi sunt nemulțumiți de activitatea conducerii țării.

În ceea ce privește protestele „Vestelor Galbene”, 55% dintre francezi consideră că sunt întemeiate și că ar trebui să continue. În luna decembrie, procentul era de 54%, iar în luna noiembrie, când acestea au început, 66% dintre francezi le considerau întemeiate.


 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews