ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Emmanuel Macron a fost pur și simplu obligat să fugă dintr-un teatru  parizian pentru a nu fi linșat de manifestanți.  Contestat de tot mai mulți francezi pentru reforma pensiilor, liderul de la Elysee s-a aflat vineri seara la Théatre des Bouffes du Nord pentru a asista la premiera piesei „La Mouche”, alături de soția sa Brigitte.
 
La un moment dat, mai mulți protestatari, aflați în fața teatrului, i-au luat prin surprindere pe polițiști și au dat buzna în clădire.

Demonstranții puteau fi auziți strigând ”Macron, demisia”. 

Polițiștii și-au revenit însă rapid și au intervenit, reușind să îi scoată pe protestatari din clădire. Demonstranții au continuat însă să scandeze și să se agite în fața intrării. Poliția i-a respins imediat pe protestatari, dar cuplul prezidențial a fost forțat să fugă pentru a evita acte de violență. După aproximativ zece minute, Macron a a reapărut singur și a rămas acolo până la sfârșitul spectacolului, potrivit presei franceze.
 
Cel care a semnalat protestatarilor prezența președintelui la spectacol a fost un reporter, prezent și el în sală în acea seară. Taha Bouhafs, arestat anterior de mai multe ori de poliție, a scris un mesaj clar pe Twitter: „Stau la trei rânduri în spatele președintelui. Dacă sunt manifestanți undeva pe aici, îi rog pe toți să vină. Se pregătește ceva ... Este probabil ca această seară să fie plină de evenimente "

”Suntem aici, chiar dacă Macron nu-și dorește”, a strigat o protestatară.

Pe înregistrarea video poate fi auzit un polițist care amenință cu folosirea forței, însă mulțimea nu a făcut niciun pas înapoi.

În cele din urmă, a fost luată decizia ca Emmanuel Macron să fie evacuat din teatru, iar mașina blindată a președintelui Franței a plecat în huiduielile manifestanților.

Franța se confruntă cu un val de proteste îndreptate împotriva guvernului și președintelui. Protestatarii sunt nemulțumiți de planul guvernamental de reformare a sistemului pensiilor. Vineri a fost cea de-a 44-a zi de grevă, în încercarea de a bloca acest plan.

După acest incident, Palatul Elysée a anunțat că Macron va merge în continuare la teatru „așa cum este obișnuit” și că „se va asigura că acțiunile politice violente nu încalcă libertatea de exprimare, libertatea artiștilor și libertatea de creație”. Despre problemele sociale care stau la originea protestelor fără sfârșit din Franța pe care o guvernează, nici măcar o vorbă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews