ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită oficială la Roma, în cadrul căreia a discutat cu premierul italian Giuseppe Conte despre mai multe subiecte, printre care și migrația, potrivit Euronews, citat de Mediafax.

Reprezentantul Republicii Franceze este primul lider european care vizitează Italia după formarea noului Guvern de la Roma. În cadrul vizitei sale la Roma, Emmanuel Macron a subliniat că politicile privind azilul și migrația au nevoie de mai multă solidaritate și eficiență.

„La nivel colectiv suntem ineficienți în ceea ce privește protejarea celor care au drept să primească azil și expulzarea celor care nu au acest drept”, a declarat Emmanuel Macron la conferința comună de presă.

Premierul italian Giuseppe Conte și-a exprimat convingerea că Uniunea Europeană trebuie să fie „mai sigură și mai prietenoasă cu mediul”, dar și „mai puternică la nivel mondial”.

Cei doi lideri au abordat inclusiv subiectul războiului din Libia, una dintre cauzele valului de refugiați, despre care Emmanuel Macron crede că poate fi soluționat numai prin „compromis politic și prin discuții”.

Concluzia președintelui francez după întâlnirea cu noul premier italian este că „prietenia franco-italiană este indestructibilă. Uneori nu suntem de acord. Uneori ne certăm sau nu ne înțelegem. Dar întotdeauna ajungem la un consens”, a punctat Emmanuel Macron pe Twitter.

Liderul de la Elysee s-a întâlnit și cu omologul său italian, Sergio Mattarella.