Președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită oficială la Roma, în cadrul căreia a discutat cu premierul italian Giuseppe Conte despre mai multe subiecte, printre care și migrația, potrivit Euronews, citat de Mediafax.

Reprezentantul Republicii Franceze este primul lider european care vizitează Italia după formarea noului Guvern de la Roma. În cadrul vizitei sale la Roma, Emmanuel Macron a subliniat că politicile privind azilul și migrația au nevoie de mai multă solidaritate și eficiență.

„La nivel colectiv suntem ineficienți în ceea ce privește protejarea celor care au drept să primească azil și expulzarea celor care nu au acest drept”, a declarat Emmanuel Macron la conferința comună de presă.

Premierul italian Giuseppe Conte și-a exprimat convingerea că Uniunea Europeană trebuie să fie „mai sigură și mai prietenoasă cu mediul”, dar și „mai puternică la nivel mondial”.

Cei doi lideri au abordat inclusiv subiectul războiului din Libia, una dintre cauzele valului de refugiați, despre care Emmanuel Macron crede că poate fi soluționat numai prin „compromis politic și prin discuții”.

Concluzia președintelui francez după întâlnirea cu noul premier italian este că „prietenia franco-italiană este indestructibilă. Uneori nu suntem de acord. Uneori ne certăm sau nu ne înțelegem. Dar întotdeauna ajungem la un consens”, a punctat Emmanuel Macron pe Twitter.

Liderul de la Elysee s-a întâlnit și cu omologul său italian, Sergio Mattarella.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews