ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai faimos muzeu din lume a fost privatizat duminică seară pentru a găzdui o cină privată oferită de președintele francez Emmanuel Macron în onoarea prințului Mohammed bin Salman,  moștenitorul coroanei saudite, scrie The Local.fr.

Cina, care nu fusese înscrisă pe ordinea de zi a președintelui, a avut loc la scurt timp după ce prințul a sosit la Paris, în ultima etapă a ofensivei sale diplomatice, de o săptămână, care a inclus vizite în Statele Unite, Marea Britanie și Egipt.

Nu doar Muzeul Luvru fost ales de Macron pentru a-i impresiona pe șefii de stat străini aflați în vizită la Paris.   Președintele rus Vladimir Putin a fost primit de președintele sfrancez la castelul Versailles in timp ce presa a relatat cu lux de amănunte despre cina  oferită președintelui american Donald Trump de omologul său francez la restaurantul chic din Turnul Eiffel.

Oficialii de la Elysée au menționat că cina de la  Luvru a coincis cu lansarea expoziției pictorului francez din secolul al XIX-lea, Eugene Delacroix, cunoscut în special pentru tabloul „Libertatea conducând poporul”.

Prințul Mohammed bin Salman este așteptat să semneze un „parteneriat strategic” cu Macron la Palatul Elysee. Franța dorește să profite de schimbările policite făcute de prinț în regimul conservator saudit pentru a obține un nou tip de acord comercial.