ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul la prezidențialele din Franța Emmanuel Macron s-a apropiat de politică cu ajutorul echipei Rothschild. Avea doar 30 de ani când s-a alăturat acestui imperiu financiar, dar era un debutant muncitor, ambițios, care avea „darul empatiei" pentru clienți, după cum povestesc foștii săi colegi.

Mulți apropiați l-au avertizat că banking-ul nu este pentru el, dar s-au înșelat. Cariera la Rothschild, unul dintre cele mai mari grupuri de consiliere financiară din lume, i-a adus avere și supranumele de „Mozart al finanțelor" pentru rolul jucat în consilierea Nestle în privința achiziției unei subsidiare a Pfizer în 2012, o tranzacție de 12 miliarde de dolari.

Astfel, prin Rothschild, despre care se spune că e cea mai bogată familie din lume, Macron a ajuns să-l consilieze pe Thierry Breton, fost ministru al economiei și apoi director executiv pentru tehnologie la Firma Atos, în achiziția unei unități IT a Siemens în 2010, notează ZF.ro.

Patru ani mai târziu devenea chiar el ministerul Economiei al Franței, fiind considerat protejatul președintelui Francois Holande. Puțini au intuit calitățile sale, deși a fost un elev și un student model. Potrivit oamenilor din jurul său, a fost mereu o persoană matură.

De altfel, trebuie menționat că el s-a căsătorit cu profesoara sa de literatură, cu 20 de ani mai în vârstă ca el. La finele anului trecut și-a dat demisia pentru a se angrena în cursa electorală.

În turul II, pro-europeanul o va avea ca adversară pe Marine Le Pen.