ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a propus vineri seară Turciei un parteneriat special cu Uniunea Europeană fără admiterea efectivă în organizație, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Emmanuel Macron s-a întâlnit, la Paris, cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

„Trebuie să vedem dacă putem regândi această relație nu în cadrul procesului de integrare, ci poate al unei cooperări, al unui parteneriat cu o finalitate, cea de păstrare a legăturilor Turciei și poporului turc cu Europa, de a face astfel încât viitorul națiunii să fie construit prin prisma Europei și cu Europa", a declarat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron, președintele Franței, l-a îndemnat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întrevederii de vineri, să respecte standardele democratice, liderul francez exprimând preocupare privind situația jurnaliștilor și profesorilor universitari din Turcia.

„Democrațiile noastre trebuie să fie puternice în acțiunile de combatere a terorismului... Dar, în același timp, democrațiile trebuie să respecte în totalitate normele statului de drept", a declarat Emmanuel Macron după întâlnirea pe care a avut-o cu Recep Tayyip Erdogan la Palatul Elysee.

Recep Tayyip Erdogan a motivat acțiunile dure ale autorităților luate ca reacție la tentativa de lovitură de stat militară din iulie 2016, afirmând că unii jurnaliști încurajează terorismul prin ceea ce scriu.