ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul german, Angela Merkel au făcut sâmbătă o vizită la locul unde s-a încheiat Primul Război Mondial. În cadrul ceremniei de comemorare, liderii au dezvăluit o placă comemorativă inscripționată cu un mesaj de pace la Memorialul de la Compiegne, în Poiana Rethondes,  potrivit Agerpres.

În urmă cu un veac, în Poiana Rethondes, s-a semnat armistițiul care încheia Primul Război Mondial. Președintele Franței și cancelarul german au dezvăluit o placă inscripționată cu următorul mesaj: ''De centenarul armistițiului din 11 noiembrie 1918, Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, și Angela Merkel, cancelarul Republicii Federale Germane, au reafirmat valoarea reconcilierii franco-germane în serviciul Europei și păcii''. În cadrul vizitei, cei doi lideri au fost primiți de brigada franco-germană. Aceștia au ținut un moment de reculegere în memoria celor pierduți pe front, s-au îmbrățișat înainte de a depune coroane  de flori pe monumente și au semnat în cartea Memorialului.

Pe tot parcursul ceremoniei nu s-au ținut discursuri, ci s-au auzit doar imnurile Franței, Germaniei și al Uniunii Europene. La finalul acesteia, președintele francez și cancelarul german, au plecat împreună cu un grup de tineri, cărora Emmanuel Macron le-a spus că actuala generație trebuie să nu uite mesajul celor care au trăit în timpul Primului Război Mondial, și anume ca ''niciodată să nu se mai întâmple așa ceva''.