ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron și cancelarul german, Angela Merkel au făcut sâmbătă o vizită la locul unde s-a încheiat Primul Război Mondial. În cadrul ceremniei de comemorare, liderii au dezvăluit o placă comemorativă inscripționată cu un mesaj de pace la Memorialul de la Compiegne, în Poiana Rethondes,  potrivit Agerpres.

În urmă cu un veac, în Poiana Rethondes, s-a semnat armistițiul care încheia Primul Război Mondial. Președintele Franței și cancelarul german au dezvăluit o placă inscripționată cu următorul mesaj: ''De centenarul armistițiului din 11 noiembrie 1918, Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, și Angela Merkel, cancelarul Republicii Federale Germane, au reafirmat valoarea reconcilierii franco-germane în serviciul Europei și păcii''. În cadrul vizitei, cei doi lideri au fost primiți de brigada franco-germană. Aceștia au ținut un moment de reculegere în memoria celor pierduți pe front, s-au îmbrățișat înainte de a depune coroane  de flori pe monumente și au semnat în cartea Memorialului.

Pe tot parcursul ceremoniei nu s-au ținut discursuri, ci s-au auzit doar imnurile Franței, Germaniei și al Uniunii Europene. La finalul acesteia, președintele francez și cancelarul german, au plecat împreună cu un grup de tineri, cărora Emmanuel Macron le-a spus că actuala generație trebuie să nu uite mesajul celor care au trăit în timpul Primului Război Mondial, și anume ca ''niciodată să nu se mai întâmple așa ceva''.

 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews