ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe antene 5G din Marea Britanie au fost incendiate în ultimele zile, după ce a apărut informația conform căreia tehnologia 5G ar răspândi virusul COVID-19.n ultima săptămână, cel puțin șapte antene de comunicații au fost incendiate în Marea Britanie, cel puțin patru dintre incidente fiind înregistrate în week-end. Potrivit BBC, au fost raportate incendii în Birmingham, Liverpool și Melling, iar polițiștii au pornit deja anchete pentru a găsi vinovații.

Pista pe care merg investigatorii este că, manipulați de informațiile considerate de autorități ca fiind false, din mediul online, de presa tabloidă și de unele posturi radio, care susțin că tehnologia 5G răspândește COVID-19, anumiți britanici au dat pur și simplu foc antenelor de comunicații.

Cum oamenii nu știu să facă distincția între tipurile de antene, acestea au fost vizate fără discriminare, unele dintre antenele incendiate neavând  legătură cu 5G.

Deja, câțiva britanici s-au organizat în grupuri de Facebook pentru a da foc antenelor 5G. Cu întârziere, Facebook a eliminat un astfel de grup, după ce i-a fost raportat în urmă cu mai multe zile.

Youtube a anunțat că va elimina filmările care susțin că tehnologia 5G contribuie la răspândirea COVID-19, dar nu va face același lucru cu alte teorii conspiraționiste legate de 5G, care nu sunt legate de coronavirus. Pe acestea din urmă, Youtube le consideră la granița conținutului valid.