Pe fondul restricțiilor impuse de guvernul conservator de la Roma în cazul migranților, un episcop italian declară că ar fi dispus să pună capăt creștinismului și stăpânirii islamului dacă asta înseamnă salvarea vieților migranților, a informat presa italiană.

„Din punct de vedere moral și ca un slujitor al lui Dumnezeu aș fi dispus să transform toate bisericile în moschei dacă ar putea fi util pentru cauză și dacă ar ajuta la salvarea vieților oamenilor săraci și nefericiți, pentru că Hristos n-a venit pe pământ pentru a construi bisierici, ci pentru a ajuta oamenii, indiferent de rasă, religie sau naționalitate", a spus fostul episcop de Caserta, Raffaele Nogaro, declarațiile sale fiind preluate de toată presa din peninsulă.


Episcopul Nogaro i-a acuzat pe politicienii italieni că „în discursurile lor continuă să predice despre deportări , iar cel mai grav este că o fac cu coroana și cu rozariul în mână, luând numele lui Dumnezeu în deșert, acesta fiind un păcat foarte grav”. El a făcut astfl aluzie la o imagine faimoasă a ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, cu rozariul în mână, în timpul campaniei electorale din martie, când a jurat credință poporului italian, cu mâna pe Biblie. 

Episcopul Nogaro este vârful de lance al unei mișcări clericale care se opune guvernului populist italian, mai ales în ceea ce privește eforturile autorităților de a stopa imigrația ilegală care a afectat Italia din 2014. Pentru acest grup de prelați, Matteo Salvini, deși este un credincios catolic frevent, este personificarea a tot ce înseamnă rău în noul guvern. Atât de înverșunați sunt cei din această mișcare clericală anti guvern încât unul  dintre preoți l-a numit pe Salvini „antihrist”.

Această mișcare clericală a început să creeze o falie între membrii obișnuiți ai Bisericii Catolice și în ierarhia ei. 

Într-un sondaj efectuat la începutul acestei luni, Salvini a fost creditat drept cel mai de încredere politician din această stat predominant catolic.

Când Salvini a decis să nu acorde unor ambracațiuni care transportau imigranți africani dreptul de a acosta pe țărmurile Italiei, episcopii italieni au fost printre cei care au protestat cel mai vehement.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews