ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul restricțiilor impuse de guvernul conservator de la Roma în cazul migranților, un episcop italian declară că ar fi dispus să pună capăt creștinismului și stăpânirii islamului dacă asta înseamnă salvarea vieților migranților, a informat presa italiană.

„Din punct de vedere moral și ca un slujitor al lui Dumnezeu aș fi dispus să transform toate bisericile în moschei dacă ar putea fi util pentru cauză și dacă ar ajuta la salvarea vieților oamenilor săraci și nefericiți, pentru că Hristos n-a venit pe pământ pentru a construi bisierici, ci pentru a ajuta oamenii, indiferent de rasă, religie sau naționalitate", a spus fostul episcop de Caserta, Raffaele Nogaro, declarațiile sale fiind preluate de toată presa din peninsulă.


Episcopul Nogaro i-a acuzat pe politicienii italieni că „în discursurile lor continuă să predice despre deportări , iar cel mai grav este că o fac cu coroana și cu rozariul în mână, luând numele lui Dumnezeu în deșert, acesta fiind un păcat foarte grav”. El a făcut astfl aluzie la o imagine faimoasă a ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, cu rozariul în mână, în timpul campaniei electorale din martie, când a jurat credință poporului italian, cu mâna pe Biblie. 

Episcopul Nogaro este vârful de lance al unei mișcări clericale care se opune guvernului populist italian, mai ales în ceea ce privește eforturile autorităților de a stopa imigrația ilegală care a afectat Italia din 2014. Pentru acest grup de prelați, Matteo Salvini, deși este un credincios catolic frevent, este personificarea a tot ce înseamnă rău în noul guvern. Atât de înverșunați sunt cei din această mișcare clericală anti guvern încât unul  dintre preoți l-a numit pe Salvini „antihrist”.

Această mișcare clericală a început să creeze o falie între membrii obișnuiți ai Bisericii Catolice și în ierarhia ei. 

Într-un sondaj efectuat la începutul acestei luni, Salvini a fost creditat drept cel mai de încredere politician din această stat predominant catolic.

Când Salvini a decis să nu acorde unor ambracațiuni care transportau imigranți africani dreptul de a acosta pe țărmurile Italiei, episcopii italieni au fost printre cei care au protestat cel mai vehement.