ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al întregii Grecii a acuzat Europa, dar și Guvernul grec că încearcă să strice societatea greacă, dar și identitatea poporului grec, informează GreekReporter.

Prelatul ortodox a ținut o cuvântare cu ocazia unei propuneri recente a Guvernului prin care studenții pot fi scutiți mai ușor de orele de religie.

"Incidentul recent legat de ora de educație religioasă este doar vârful icebergului, din păcate.Pare că prietenii noștri europeni - profitând de starea noastră economică dramatică și urmând schimbării relațiilor economice dintre noi - vor căuta prin toate mijloacele să altereze societatea greacă, începând cu școlile noastre", a spus ÎPS sa la Conferința Anuală a Sfântului Sinod.

"Tragic este însă că dușmanii noștri nu mai sunt departe. Ei sunt în interiorul zidurilor nosatre. O putem vedea", a afirmat Ieronim.

El a afirmat că guvernul Grecie a efectuat o serie de reforme și măsuri ce sunt impuse de creditorii internaționali pentru a ”degrada istoria Greciei și tradițiile sale, pentru a doborî instituția familiei, a întări idei pervertite, a degrada limbajul nostru, arătând un dispreț evident față de secolele marii noastre civilizații, patriei noastre, credinței noastre”.

Arhiepiscopul a făcut un apel la poporul grec drept-credincios, la ierarhia și preoții Bisericii Ortodoxe din Grecia pentru a apăra tradițiile și credința țării. De-asemenea, el a făcut un apel către stat pentru a colabora cu Biserica "cu sinceritate și consistență și pentru a da un exemplu poporului de unitate și cooperare".