Agenți ai FBI au efectuat luni un raid pe o mică insulă americană din Caraibe care îi aparținea omului de afaceri Jeffrey Epstein, găsit mort în celula sâmbătă după ce a fost inculpat pentru mai multe agresiuni asupra unor minore, relatează AFP. 

Doi responsabili sub acoperirea anonimatului din cadrul forțelor de ordine, citați de NBC, au confirmat că poliția federală americană a lansat o percheziție la reședința lui Epstein de insula Little St. James, din insulele Virgine, pe care bogatul om de afaceri ar fi cumpărat-o în anii 1990. Anumite media americane au supranumit-o ”insula pedofiliei”, din cauza minorelor pe care Jeffrey Esptein le-ar fi adus aici.

Tabloidul britanic Daily Mail a publicat și el informații similare despre acest raid, cu fotografii și înregistrări video care par să arate agenți în uniformă ai FBI desfășurați pe insulă. Contactat, FBI-ul, care a deschis o anchetă sâmbătă privind moartea omului de afaceri, nu a confirmat aceste informații.

Acest raid are loc în contextul în care ministrul american al justiției și procurorul federal din Manhattan au promis, în pofida dispariției sale, să continue ancheta privind agresiunile sexuale multiple comise de Epstein și să-i descopere pe eventualii săi complici. Jeffrey Epstein, de 66 de ani, a fost găsit mort sâmbătă, la ora locală 06.30, în celula sa din închisoarea federală din Manhattan, aparent în urma unei sinucideri. El era închis în așteptarea procesului după ce a fost inculpat la începutul lui iulie și risca până la 45 de ani de închisoare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews