ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul adjunct de Externe al Coreei de Nord, Kung Sok-ung, a fost demis și trimis într-o zonă rurală, fiind pedepsit astfel pentru dezertarea numărului doi al ambasadei nord-coreene din Marea Britanie, relatează Bloomberg.

Kung Sok-ung a fost demis, expulzat din Phenian și trimis într-o zonă rurală cu toată familia sa, scrie cotidianul de mare tiraj JoongAng Ilbo, care citează o sursă foarte bine informată despre problemele nord-coreene. Potrivit ziarului sud-coreean, înaltul diplomat ar suferi consecințele mâniei liderului Kim Jong-un, furios din cauza dezertării lui Thae Yong-ho, numărul doi al Ambasadei Coreii de Nord la Londra care a fugit în Coreea de Sud în cursul verii.

După această dezertare, „Ministerul de Externe a fost verificat cu strictețe. Kung Sok-ung răspundea de ambasadele în Europa și a fost epurat", a precizat sursa ziarului sud-coreean, sub rezerva anonimatului. Potrivit aceleiași surse, alți patru diplomați însărcinați cu afacerile europene au primit interdicție de a locui în Phenian. Kung, 72 de ani, este un diplomat experimentat, care a acoperit timp de peste 20 de ani relațiile cu Europa și Rusia în MAE nord-coreean.

Anunțuri privind epurări, execuții și dispariții - unele confirmate, altele nu - sunt frecvente după sosirea la putere a lui Kim Jong-un în 2011. În timp ce tânărul conducător caută să-și afirme puterea, numeroși oficiali și militari de rang înalt sunt demiși sau executați, cazul cel mai răsunător fiind execuția în decembrie 2013 a influentului unchi al lui Kim Jong-un, Jang Song-thaek, acuzat de trădare și corupție.