ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia continuă să susțină că în spatele  asasinării ambasadorului rus la Ankara se află clericul disident Fethullah Gülen, aflat în SUA. O spune chiar președintele Erdogan.

"Criminalul era membru al organizației lui Fethullah Gulen, nu este nevoie să ascundem acest lucru", a declarat Recep Erdogan miercuri seară, potrivit cotidianului Le Figaro.

Administrația Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gullen, un fost aliat mutat în SUA după ce a căzut în dizgrație, că a organizat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Fethullah Gullen a respins acuzațiile, scrie Mediafax.

În paralel, Kremlinul a avertizat că nu trebuie trase concluzii privind moartea ambasadorului Andrei Karlov, cerând eforturi pentru identificarea celor care au comandat atentatul.

Presa turcă a relatat că asasinul fusese agent de poliție până în iulie, după care fusese disponibilizat în cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat care a vizat Administrația Recep Tayyip Erdogan. Conform unor surse, teroristul reușise să intre în Galeria de artă cu o legitimație falsă de polițist.