ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi că Germania a devenit „un refugiu pentru teroriști'' și că ea „va fi judecată de istorie'', acuzând Berlinul că nu i-a extrădat pe susținătorii clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA, despre care Ankara susține că s-a aflat în spatele puciului eșuat din iulie.

Potrivit lui Erdogan, Germania găzduiește de mult timp militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație ce duce o insurecție de trei decenii pentru a obține autonomia kurzilor, precum și activiști de extrema stângă din DHKP-C, grupare ce a întreprins atacuri armate în Turcia.

„Nu avem nici un fel de așteptări din partea Germaniei, dar veți fi judecați în istorie pentru încurajarea terorismului. Germania a devenit un refugiu important pentru teroriști'', a declarat Erdogan în cadrul unei ceremonii la palatul său din Ankara.

„Suntem preocupați că Germania, care a protejat PKK și DHKP-C ani de zile, a devenit un adăpost pentru organizația teroristă gulenistă'', a mai spus șeful statului turc.