ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia se confruntă cu "unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa", a afirmat luni președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis să-i pedepsească pe rebelii kurzi și pe jihadiștii ISIS, după ultimele atacuri teroriste, informează AFP, preluată de Agerpres.

"Vom lovi aceste organizații teroriste în modul cel mai dur', a declarat Erdogan într-un discurs public la Istanbul, îndemnându-i pe turci să se 'mobilizeze". "În fața noilor strategii teroriste, dezvoltăm noi moduri de luptă și vom câștiga repede", a spus președintele turc.

"Nu luptăm împotriva democrației, ci a terorismului, nu luptăm împotriva drepturilor omului, ci a teroriștilor", a continuat președintele Turciei, ca răspuns la vocile critice care își exprimă îngrijorarea în legătură cu deriva sa autoritară.

Turcia se află de mai multe luni în stare de alertă din cauza unei serii de atacuri atribuite jihadiștilor sau legate de reluarea conflictului kurd. Ultimul dintre ele, un atentat sinucigaș atribuit de către autoritățile turce grupării SI, a fost comis sâmbătă în inima Istanbulului, pe artera turistică și comercială Istiklal, și s-a soldat cu moartea a patru turiști străini și cu circa 30 de răniți.

Atentatul de pe Istiklal a avut loc la numai șase zile după un atentat cu mașină-capcană comis în centrul Ankarei, atentat în care au murit 35 de persoane și a fost revendicat de o grupare radicală kurdă, apropiată rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK).