ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia ar putea organiza un referendum anul viitor asupra continuării discuțiilor cu Uniunea Europeană de a deveni membru al blocului, a declarat luni președintele Tayyip Erdogan, repetând avertismentul său că Bruxellesul ar trebui „să se hotărască" cu privire la aderarea Turciei, informează Reuters.

Într-un discurs la Ankara difuzat la televiziune, Erdogan le-a cerut turcilor să aibă răbdare până la sfârșitul anului și a adăugat că un vot ar putea avea loc asupra aderării la UE.

   
Erdogan a declarat de asemenea că va aproba restabilirea pedepsei cu moartea — o măsură ce ar pune capăt probabil oricărei speranțe a Turciei de a deveni membru al UE — dacă parlamentul adoptă o lege în acest sens, adăugând că și aceasta ar putea face parte dintr-un referendum.

Turcia este de așteptat să țină un vot național asupra unor modificări constituționale în primăvara anului viitor, inclusiv creșterea atribuțiilor lui Erdogan pentru a crea un sistem prezidențial asemănător cu cel al Statelor Unite sau Franței.