ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Tratamentul aplicat de guvernul de la Atena miilor de refugiați care s-au masat la granița dintre Turcia și Grecia este comparabil cu atrocitățile făcute de Germania nazistă, a declarat  președintele Recep Tayyip Erdogan.

 Erdogan a acuzat miercuri autoritățile din Grecia că au maltratat valul de refugiați care încearcă să intre în UE, din Turcia.

„Nu există nicio diferență între acele imagini de la granița Greciei și ceea ce au făcut naziștii”, a spus Erdogan, făcând referire la imaginile confruntărilor dintre migranți și poliția de frontieră greacă.

El a anunțat, de asemenea, că Turcia va deschide frontiera pentru migranții care încearcă să intre în Europa, până când Bruxelles-ul va fi de acord să îndeplinească angajamentele din cadrul unui acord din 2016, despre care Ankara susține că nu au fost îndeplinite. Strategia sa a fost descrisă însă de unii oficiali europeni ca echivalând cu un șantaj. Ambele părți speră să negocieze un nou acord până la sfârșitul lunii martie.Șefului statului turc a evocat reluarea negocierilor cu privire la scurtirea de la vize a cetățenilor turci care vor să călătorească în Europa, deschiderea unor noi capitole în procesul de aderare a Turciei la UE - aflat într-un punct mort -, o modernizare a Uniunii Vamale și un ajutor financiar suplimentar.

”Noi nu cerșim de la nimeni. Tot ceea ce vrem este ca promisiunile făcute țării noastre să fie respectate”, a subliniat Erdogan.

Președintele turc a anunțat marți că speră la progrese în aceste probleme până la summitul Consiliului European prevăzut la 26 martie.

El a anunțat de asemenea că-i primește la 17 martie pe cancelarul german Angela Merkel și pe șeful statului francez Emmanuel Macron, însă președinția franceză nu a confirmat organizarea unui asemenea summit.