ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele occidentale încearcă să distrugă lumea musulmană, „exportând” tot felul de elemente bolnave în lumea islamică, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, lansând un nou atac la adresa Vestului.

Liderul de la Ankara susține că națiunile occidentale că încearcă să implementeze „scenariul murdar” de a distruge unitatea, coexistența și bunăstarea țărilor islamice, informează agenția de presă Xinhua, potrivit Agerpres. 

„În mod evident, Occidentul încearcă să-și asigure propriul viitor exportând tot felul de elemente bolnave în lumea islamică”, a declarat Erdogan în timpul reuniunii Organizației Cooperării Islamice (OIC), care se desfășoară la Istanbul.  Erdogan spune că organizații teroriste printre care Statul Islamic (SI), Al-Qaida și Boko Haram au transformat întreaga regiune într-o baie de sânge, în timp ce Occidentul rămâne indiferent. 

„Islamofobia, neo-nazismul și rasismul au înlocuit tot mai mult democrația, drepturile omului și libertatea în lumea occidentală”, a spus președintele Turciei, îndemnând națiunile islamice să întreprindă acțiuni care să strice jocul Occidentului și să nu rămâne inactive în fața celor ce folosesc islamofobia ca pe un instrument. 

„Cine sunt adevărații câștigători ai sutelor de miliarde de dolari în arme comandate de statele islamice din Vest? Cine câștigă din aceasta?”, a lansat Erdogan întrebarea la cea de-a 33-a reuniune a Comitetului Permanent pentru Cooperare Economică și Comercială al OIC. 

”Țările noastre sunt rupte în bucăți prin crearea de frontiere artificiale. Cine beneficiază de pe urma acestui lucru?', a adăugat Erdogan. 

La reuniunea OIC, care durează patru zile și ar urma să se încheie joi, sunt așteptate să participe delegații din partea membrilor și observatorilor OIC.