ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că are dovezi că o coaliție condusă de SUA le oferă susținere grupărilor teroriste, inclusiv Statului Islamic și grupărilor militante kurde YPG și PYD, relatează Reuters.

"Ne-au acuzat pe noi de susținerea ISIS", a spus el într-o conferință de presă la Ankara.

"Acum ei oferă susținere grupărilor teroriste, inclusiv ISIS, YPG, PYD. Este foarte clar. Avem dovezi confirmate, cu imagini, fotografii și înregistrări video", a adăugat el.

La rândul său, Ministerul rus de Externe a avertizat marți că interpretează decizia SUA de a relaxa restricțiile privind furnizarea de arme către sirienii rebeli drept un "act ostil” ce amenință siguranța avioanelor de luptă și personalului militar rus. Potrivit ministerului, administrația Obama încearcă să complice situația din lume înainte de învestirea lui Donald Trump, pe 20 ianuarie.

Luna aceasta, Obama a ridicat o serie de restricții privind livrările de arme către rebeli sirieni.