ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recep Tayyip Erdogan a declarat că starea de urgență, decretele guvernamentale și demiterea angajaților suspectați de legături cu organizatorii puciului eșuat din iulie anul trecut vor continua „până când lucrurile se vor liniști", au relatat NTV și alte canale de știri, relatează Reuters.

 Starea de urgență a fost decretată în Turcia după lovitura de stat eșuată din 15 iulie, permițând guvernului de la Ankara să evite parlamentul pentru a emite decrete și pentru a limita sau suspenda anumite drepturi și libertăți atunci când consideră necesar.

Erdogan a făcut aceste declarații jurnaliștilor care călătoreau cu el în avionul prezidențial la întoarcerea sa dintr-o vizită în Pakistan.

Cetățenii turcii sunt chemați pe 16 aprilie la urne să voteze în cadrul unui referendum asupra unei reforme constituționale care îi va conferi puteri sporite președintelui Erdogan.