ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia va relua operațiunile în nordul Siriei săptămâna viitoare în cazul în care grupurile insurgente kurde nu se retrag din zona frontierei, a avertizat vineri seară președintele Recep Tayyip Erdogan, în timp ce, conform unei organizații, armata turcă a continuat atacurile în pofida armistițiului.

„Dacă promisiunile sunt respectate până marți seară, vom rezolva cu instituirea zonei de securitate. Dacă nu, operațiunea va fi reluată imediat după trecerea termenului de 120 de ore", a declarat Recep Erdogan vineri, citat de agenții de presă internaționale și de cotidianul Times of Israel.

Administrația Recep Tayyip Erdogan a decis joi seară suspendarea operațiunilor militare antikurde din nordul Siriei. „Va fi o pauză în operațiunile militare timp de 120 de ore, în timp ce Statele Unite facilitează retragerea combatanților YPG (Unitățile Populare de Apărare -n.red.) (...). După finalizarea retragerii, Turcia a acceptat un armistițiu permanent", a declarat, după o vizită în Turcia, Mike Pence, vicepreședintele SUA.

Turcia vrea crearea unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană. Administrația de la Ankara a cerut retragerea din această zonă a grupurilor insurgente kurde.

Conform organizației Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în pofida armistițiului anunțat, armata turcă a continuat vineri bombardamentele în Siria, atacând obiective din zonele Bab al-Kheir, situată la periferia orășelului Ras al-Ain. Cel puțin 14 civili au fost uciși, a transmis OSDO.