Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a continuat seria de amenințări legate de „deschiderea porților” pentru un nou val de refugiați către Europa, avertizând că aproximativ 5,5 milioane de migranți ar putea ”curge” peste granița turcă, dacă Ankara nu va primi sprijin internațional și o zonă de securitate nu va fi stabilită în nordul Siriei.

„Dacă nu ne vor oferi sprijinul necesar în această luptă, atunci nu vom putea opri cei 3,65 de milioane de refugiați din Siria și alte 2 milioane de oameni care vor ajunge la granițele noastre venind din Idlib”, a declarat Erdogan în fața participaților la o adunare politică care a avut loc în orașul Malatya, din estul Anatoliei.

Reacția Greciei, care este țara cea mai afectată de afluxul de migranți, a fost exprimată de premierul  Kyriakos Mitsotakis care a declarat că Ankara nu ar trebui să încerce să forțeze mâna Greciei sau a Uniunii Europene în încercările sale de a obține sprijin pentru un plan de relocare a refugiaților în nordul Siriei.

Amenințările exprimate de către președintele turc apar in contextul unei creșteri masive a numărului de migranți care sosesc pe insulele grecești din Marea Egee via Turcia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews