ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că va retrage plângerile penale formulate împotriva persoanelor care l-au insultat, după ce a fost inspirat de sentimentul de unitate de care a dat dovadă poporul turc în fața puciului eșuat, informează BBC.

”Voi retrage toate cazurile penale privind insultele lipsite de respect care mi-au fost adresate”, a declarat Erdogan.

Președintele a precizat că acesta este singurul gest de bunăvoință pe care-l va arăta turcilor care se coboară la insulte.

 Pe de altă parte, Erdogan a criticat dur reacția statelor occidentale față de măsurile de epurare din Turcia împotriva persoanelor suspectate de legături cu tentativa de lovitură de stat, cerând acestora "să-și vadă de propriile treburi".

Peste 18.000 de persoane au fost arestate preventiv în Turcia pentru implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a anunțat recent ministrul turc de Interne, Efkan Ala.

O facțiune a armatei turce a încercat să înlăture Administrația Recep Tayyip Erdogan pe 15 iulie, Ankara atribuind tentativa de lovitură de stat simpatizanților clericului musulman Fehtullah Gulen, aflat în Statele Unite.