ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și Turcia discută cu privire la posibilitatea livrărilor noului avion de luptă invizibil Suhoi Su-57 și de avioane Su-35 către Ankara, informează miercuri agenția de presă RIA Novosti, citând un responsabil rus, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Rusia a început să livreze Turciei anul acesta sisteme de rachete S-400, ceea ce a tensionat relațiile dintre Ankara și aliații săi din NATO și a constrâns Washingtonul să excludă Turcia din programul său de avioane invizibile F-35, a căror achiziționare era dorită de partea turcă.

Șeful Serviciului de cooperare tehnico-militar al Rusiei, Dmitri Șugaev, a declarat că intenționează să discute despre furnizarea în continuare a sistemului antirachetă S-400 cu un coleg turc mai târziu miercuri, precum și ‘eventuale livrări de avioane Su-35 sau Su-57’.

Referitor la livrările de avioane, Dmitri Șugaev a spus că partea turcă a manifestat mult interes, dar că „este prea devreme să vorbim despre aceasta, sunt necesare negocieri contractuale, nu a existat încă o cerere, trebuie să aibă loc consultări”.
 
Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că Turcia dorește să continue cooperarea în domeniul industriei de apărare cu Rusia, inclusiv cu privire la avioanele de luptă, în urma discuțiilor purtate la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin.