Rusia și Turcia discută cu privire la posibilitatea livrărilor noului avion de luptă invizibil Suhoi Su-57 și de avioane Su-35 către Ankara, informează miercuri agenția de presă RIA Novosti, citând un responsabil rus, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Rusia a început să livreze Turciei anul acesta sisteme de rachete S-400, ceea ce a tensionat relațiile dintre Ankara și aliații săi din NATO și a constrâns Washingtonul să excludă Turcia din programul său de avioane invizibile F-35, a căror achiziționare era dorită de partea turcă.

Șeful Serviciului de cooperare tehnico-militar al Rusiei, Dmitri Șugaev, a declarat că intenționează să discute despre furnizarea în continuare a sistemului antirachetă S-400 cu un coleg turc mai târziu miercuri, precum și ‘eventuale livrări de avioane Su-35 sau Su-57’.

Referitor la livrările de avioane, Dmitri Șugaev a spus că partea turcă a manifestat mult interes, dar că „este prea devreme să vorbim despre aceasta, sunt necesare negocieri contractuale, nu a existat încă o cerere, trebuie să aibă loc consultări”.
 
Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că Turcia dorește să continue cooperarea în domeniul industriei de apărare cu Rusia, inclusiv cu privire la avioanele de luptă, în urma discuțiilor purtate la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews