ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, că unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost arestat în Turcia și apoi expulzat, și, deși autoritățile belgiene au fost informate în legătură cu faptul că acesta ar fi terorist, l-au pus în libertate. 

"Unul dintre atacatorii de ieri (marți - n.r.) de la Bruxelles este un terorist pe care noi l-am arestat în iunie (n.r. - 2015) (...) și l-am expulzat din țară. Această expulzare a fost adusă la cunoștința autorităților belgiene în 15 iunie 2015, numai că autoritățile belgiene l-au pus în libertate pe acest terorist, cu toate că le-am avertizat că acesta este un terorist, pe motiv că nu au găsit nicio legătură", a spus Erdogan, într-o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, conform antena3.ro.
Bărbatul arestat în orașul Gaziantep din sudul Turciei în iunie 2015 și expulzat apoi în Belgia, unde a fost unul dintre atentatorii kamikaze de marți, este Ibrahim El Bakraoui, transmit Reuters și CNN Turk pe contul de Twitter, citând surse din cadrul președinței turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara.
 
Ibrahim El Bakraoui, născut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, a fost identificat drept unul din autorii atentatelor de pe aeroportul internațional din Bruxelles, în timp ce fratele său Khalid a fost atentatorul din stația de metrou Maelbeek.