ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ironizat acţiunile Uniunii Europene privind gestionarea crizei migranților.

"În timp ce Turcia găzduieşte 2,2 milioane de refugiaţi, întreaga Europă abia găzduieşte mai puţin de 250.000 de refugiaţi", a spus Erdogan, aflat la Bruxelles, la o întâlnire cu oameni de afaceri belgieni.

"Ce ne spune nouă Europa!? Nu deschideţi porţile, nu îi lăsaţi pe refugiaţi să vină la noi", a spus ironic preşedintele Turciei, conform Reuters.
 
Comentariile acide ale liderului turc pun în dificultate liderii UE, care speră să îl convingă pe Erdogan să accepte să găzduiască mai mulți refugiați, în schimbul unui ajutor. Declarația lui Erdogan reflectă, de asemenea, furia Turciei în fața a ceea ce Ankara consideră eșecul Europei în a gestiona războiul civil din Siria, prin primirea mai multor refugiați, notează Reuters.

Milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, inclusiv numeroşi solicitanţi de azil, au sosit în ultimii ani în Uniunea Europeană, situaţie care a generat divergenţe vehemente între statele membre.