ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Recep Tayyip Erdogan a transmis tuturor femeilor din țara sa un mesaj contestat de numeroși cetățeni.

Duminică, în cadrul unei conferințe de presă, Erdogan le-a transmis femeilor că datoria lor morală este să aibă o familie numeroasă, spunând că acestea ar trebui să aibă cel puțin trei copii. De asemenea, a ținut să menționeze că el este un susținător înfocat al dreptului lor de a-și construi o carieră profesională, dar a insistat că datoria principală este aceea de a-și întemeia o familie numeroasă.

"Respingerea maternității înseamnă renunțarea la umanitate. Le-aș recomanda să facă cel puțin trei copii pentru că familiile puternice conduc națiuni puternice", a punctat el într-un discurs susținut la inaugurarea noului sediu al Asociației Femeilor Turce și a Democrației (KADEM). 

Într-un alt discurs, Erdogan a susținut lunea trecută că familiile musulmane trebuie să respingă planningul familial și contracepția, afirmație criticată apoi de activistele feministe.
 
"O spun foarte clar. Vom crește descendența noastră (...) Ni se vorbește de contracepție, de planning familial. Nicio familie musulmană nu poate avea o asemenea mentalitate'" a spus președintele turc, care el însuși are patru copii, doi băieți și două fete, scrie Agerpres.