ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Schimbul de replici la nivel înalt, între Ankara și Berlin, continuă. Angela Merkel a replicat după ce președintele Erdogan a acuzat-o că susține teroriștii, adăpostindu-i în Germania.

Merkel a calificat drept „aberante” acuzațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan potrivit cărora ea „susține teroriștii”, transmite AFP, citându-l luni seara pe Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarei germane.

„Cancelara nu are intenția de a participa la un concurs de provocări”, a indicat acesta. „Aceste reproșuri sunt în mod evident aberante”, a subliniat Seibert, într-o scurtă declarație scrisă, în timp ce tensiunile între Ankara și mai multe țări europene sunt foarte vii.

Reacția Berlinului a venit ca urmare a afirmațiilor liderului turc, care a acuzat-o pe Merkel că „susține teroriștii”.

„Doamnă Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dumneavoastră ? De ce nu acționați ?”, a întrebat Erdogan, într-un interviu televizat, acuzând Berlinul că nu ar fi dat curs la 4.500 de dosare ale unor presupuși teroriști, comunicate de Ankara, informează Agerpres.

„Doamnă Merkel, susțineți teroriștii!”, a acuzat direct președintele turc.

Turcia acuză Germania că oferă refugiu luptătorilor pentru cauza kurdă, PKK, și suspecților căutați pentru tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews