ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Schimbul de replici la nivel înalt, între Ankara și Berlin, continuă. Angela Merkel a replicat după ce președintele Erdogan a acuzat-o că susține teroriștii, adăpostindu-i în Germania.

Merkel a calificat drept „aberante” acuzațiile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan potrivit cărora ea „susține teroriștii”, transmite AFP, citându-l luni seara pe Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarei germane.

„Cancelara nu are intenția de a participa la un concurs de provocări”, a indicat acesta. „Aceste reproșuri sunt în mod evident aberante”, a subliniat Seibert, într-o scurtă declarație scrisă, în timp ce tensiunile între Ankara și mai multe țări europene sunt foarte vii.

Reacția Berlinului a venit ca urmare a afirmațiilor liderului turc, care a acuzat-o pe Merkel că „susține teroriștii”.

„Doamnă Merkel, de ce ascundeți teroriști în țara dumneavoastră ? De ce nu acționați ?”, a întrebat Erdogan, într-un interviu televizat, acuzând Berlinul că nu ar fi dat curs la 4.500 de dosare ale unor presupuși teroriști, comunicate de Ankara, informează Agerpres.

„Doamnă Merkel, susțineți teroriștii!”, a acuzat direct președintele turc.

Turcia acuză Germania că oferă refugiu luptătorilor pentru cauza kurdă, PKK, și suspecților căutați pentru tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut.