ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că țara sa va fi alături de Qatar în conflictul diplomatic din Golf, transmite Anadolu.

„Nu ne vom abandona frații din Qatar", le-a spus Erdogan unor membri ai partidului de guvernământ Justiție și Dezvoltare.

Referitor la o listă de fundații caritabile susținute de Qatar și acuzate de legături teroriste, președintele turc a afirmat: „Nu există așa ceva. Cunosc acele fundații".

Lista cu 59 de persoane și 12 organizați din Qatar care ar fi legate de terorism a fost publicată vineri printr-un comunicat comun al Arabiei Saudite, Bahrainului, Egiptului și Emiratelor Arabe Unite, țări care au rupt relațiile diplomatice cu Doha. În aceeași zi, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut insistent Qatarului să înceteze finanțarea terorismului.

Erdogan a afirmat că Arabia Saudită ar trebui să renunțe la sancțiunile împotriva Qatarului și să reia dialogul diplomatic și a adăugat: „Vom continua să acordăm Qatarului toate tipurile de sprijin".

Anadolu reamintește că parlamentul de la Ankara a ratificat două acorduri, unul privind desfășurarea de trupe turce în Qatar, semnat ân 2016, și altul pentru instruirea jandarmeriei acestui stat din Golful Persic.