Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară, pentru postul de televiziune CNN Turk, că orice decizie cu privire la pedeapsa capitală va trebui să fie adoptată de parlament și că el va aproba respectiva decizie, indiferent care va fi ea, potrivit Reuters.

Erdogan a afirmat duminică, după tentativa de puci eșuată din noaptea de 15 iulie, că o decizie privind reintroducerea pedepsei capitale - abolită în 2004 - "nu poate fi întârziată" și că guvernul va discuta acest subiect cu partidele de opoziție.

"Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor.

"Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului, potrivit Agerpres. Șeful statului turc susține că a răspuns astfel mulțimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.