Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a atacat decizia Austriei privind închiderea iminentă a unor moschei și expulzarea imediată imamilor finanțați de Ankara. Erdogan afirmă că este o mișcare anti-islamică, promițând în același timp o reacție.
 
„Mă tem că aceste măsuri luate de premierul austriac conduc lumea spre un război între cruce și semilună", a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Istanbul, conform AFP.

Laboratorul ImunoMedica


Guvernul austriac a făcut anunțul vineri dimineață la o conferință de presă în cadrul campaniei coaliției de guvernare împotriva ideologiei islamice radicale și a influenței unor țări precum Turcia în comunitatea islamică austriacă, scrie Kronen Zeitung.

Conform presei din Austria, între 40 și 60 de imami, inclusiv familiile lor, ar putea fi expulzați. Imamii sunt acuzați că primesc fonduri din străinătate. S-au lansat anchete oficiale în 11 cazuri. Doi dintre imami au fost deja refuzați  la extinderea permiselor de rezidență.

Printre moscheile amenințate cu închiderea se află Moscheea Lupilor Suri de pe Antonsplatz, din cartierul muncitoresc din Favoriten, unde a avut loc scandalul privind reconstituirea bătăliei de la  Gallipoli.

Despre celelalte șase moschei, aflate în Viena, Austria Superioară și Carintia, se spune că aici învățăturile salafiste sunt foarte răspândite.

Erdogan a declarat: „Ei spun că vor să-i alunge pe oamenii noștri religioși din Austria. Credeți că nu vom reacționa la așa ceva? Asta înseamnă că va trebui să facem ceva", a adăugat Erdogan,

Aproximativ 360.000 de persoane de origine turcă locuiesc în Austria, inclusiv 117.000 de cetățeni turci.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.