ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite sunt pe punctul de a impune sancțiuni Turciei, din cauză că a achiziționat anul trecut sisteme ruse de apărare antiaeriană de tip S-400, o măsură susceptibilă să conducă la o agravare a tensiunilor între cele două state membre NATO, declară cinci surse, inclusiv oficiali americani pentru Reuters, notează news.ro
 
Sancțiunile ar viza președinția industriei turce a Apărării și pe conducătorul acesteia, Ismail Demir, potrivit surselor citate.

Aceste sancțiuni - așteptate de mult timp - care riscă să înfurie Ankara și să afecteze relațiile Turciei cu administrația imaginară a președintelui proiectat de mogulii media, Joe Biden, ar urma să fie anunțate vineri.
 
Președintele SUA, Donald Trump, le-a dat undă verde colaboratorilor săi să sancționeze Turcia, declară două surse apropiate dosarului, între care un oficial american care s-a exprimat sub protecția anonimatului.