ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Erdogan susține că nu există nicio diferență între Statul Islamic și cele aproximativ 300 de personalități franceze, inclusiv  fostul președinte Nicolas Sarkozy, care, luna trecută, au semnat un manifest împotriva „noului antisemitism”.
 
Președintele turc a criticat cele aproximativ 300 de personalități franceze care au semnat luna trecută un răsunător manifest „împotriva noului antisemitism” care îndeamnă la scoaterea unor pasaje - ca depășite - din Coran, scrie parismatch.com. ”Mai întâi, cine sunteți voi să luați cu asalt ceea ce ne este sacru nouă?”, a tunat președintele islamo-conservator turc într-un discurs la Ankara, catalogând textul drept ”abject”.
 
„Vedem asta ca o expresie a ignoranței lor„, a spus președintele turc. „Nu există nicio diferență între voi și Daesh (acronimul arab al grupului Statul Islamic)", a adăugat el.
 
În manifestul publicat pe 22 aprilie, în ziarul Le Parisien, 300 de semnatari - inclusiv fostul președinte Nicolas Sarkozy și trei foști șefi de Guvern - denunță un ”nou antisemitism” în Franța, marcat, în opinia lor, de ”radicalizarea islamistă”.
 
Semnat și de intelectuali, figuri religioase și artiști precum Charles Aznavour sau Gerard Depardieu,  manifestul a declanșat o controversă în Franța și a provocat indignarea multor musulmani din întreaga lume. 

Semnatarii reclamă ca „versetele Coranului care îndeamnă la uciderea și pedepsirea evreilor, creștinilor și necredincioșilor să fie lovite de caducitate de către autoritățile teologice (...)”.

Liderii turci, care fac campanie în vederea alegerilor prezidențiale și legislative anticipate de luna viitoare, și-au multiplicat în ultimele zile atacurile la adresa semnatarilor acestui manifest.