ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sesizat Alianța Nord-Atlantică în legătură cu inițiativa Statelor Unite de a înființa un contingent kurd în Siria, pe care liderul turc îl consideră „armată teroristă”, informează site-ul agenției Associated Press.

Recep Tayyip Erdogan cere Alianței Nord-Atlantice să ia poziție împotriva Statelor Unite din cauza planului de creare a unei forțe de 30.000 de militanți kurzi. „Hei, NATO! Sunteți obligați să luați atitudine împotriva celor care încalcă frontierele statelor membre”, a declarat Erdogan.
 
 Erdogan a acuzat luni Statele Unite că intenționează să creeze o "armată teroristă" în Siria, avertizând că Turcia va distruge un contingent kurd susținut de Washington.
 
Administrația Donald Trump a anunțat duminică un plan de creare a unei "forțe pentru protecția frontierelor", în scopul apărării teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde susținute de Statele Unite.