ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a estimat miercuri că mai mult de 50 de laboratoare au primit din greșală bacili activi de antrax expediați de un laborator militar, potrivit declarației făcute miercuri de secretarul adjunct american al Apărării, Bob Work, într-o conferință de presă.

"Cincizeci și unu de laboratoare din 17 state americane și districtul Columbia și trei țări străine au primit eșantioane" susceptibile să conțină bacili vii, iar acest număr ar putea continua să crească, a declarat Work, subliniind în schimb că "nici un risc nu a fost identificat" pentru sănătatea publică.

Aceste cifre sunt mult mai mari decât cele prezentate inițial de Pentagon, notează AFP, citată de AgerpresPotrivit lui Work, concentrațiile de bacili vii în eșantioane sunt atât de mici încât riscul de contaminare este "zero" pentru public și companiile care au transportat loturile suspecte.

Este "foarte scăzut" în laboratoare de la plecare și sosire, a spus el, amintind că nici un caz de contaminare umană nu s-a dovedit.