Autoritățile au deschis o anchetă pentru a investiga dacă blocul de 17 etaje s-a surpat și din cauza structurii sale. Potrivit primarului orașului Tainan, William Lai, supraviețuitorii au acuzat existența unor "nereguli" în construcția clădirii de apartamente, anunță bbc.com.

Clădirea pare să fi fost minată de defecte majore de construcție, cei care au realizat structura de rezistență folosind materiale care nu ar trebui să se regăsească în niciun ansamblu.

În unii stâlpi de susținere și prin pereți pot fi văzute bidoane goale, puse în loc de beton, iar în fundația clădirii au fost descoperite cutii și spumă poliuretanică.

Cel puțin 35 de persoane au murit în cutremurul cu magnitudinea de 6.4 grade, cei mai mulți dintre aceștia se aflau în clădirea Weiguan Jinlong, de 17 etaje. Peste 100 de oameni sunt prinși sub dărâmături.

Seismul de 6,4 grade s-a produs sâmbătă la ora locală 3.57, la adâncimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de orașul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing și la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan. Zona cea mai afectată de cutremur este orașul Tainan, unde cel puțin 11 clădiri rezidențiale s-au prăbușit.