Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a afirmat vineri că prezența de trupe albaneze în nordul Kosovo are drept scop intimidarea sârbilor și provocarea suplimentară a Serbiei, relatează agenția Tanjug. 
 
Într-un demers care i-a nemulțumit și mai mult pe locuitorii din nordul Kosovo, trupe KFOR (Forța internațională de pace sub comanda NATO în Kosovo), inclusiv mulți soldați albanezi, au patrulat joi prin Mitrovica de Nord.

În opinia lui Vucici, este perfect logic ca populația să fie nemulțumită de acest fapt. „Nu vor exista consecințe drastice, deoarece trebuie să evaluăm toate acțiunile viitoare într-un mod serios și responsabil (...) În ce privește poporul nostru, dacă KFOR nu-și face treaba, va exista cine s-o facă'”, a mai afirmat Vucic presei. Prezența armatei albaneze în partea de nord a Kosovska Mitrovica este un act „deliberat„ și planificat”, a declarat Aleksandar Vucici, potrivit b92.net

Referindu-se și la anunțul conform căruia foștii secretari de stat Madeleine Albright și Hillary Clinton vor vizita Pristina în data de 12 iunie, cu ocazia aniversării intrării KFOR în Kosovo, președintele sârb a spus că era de așteptat, având în vedere că cele două au fost implicate în crearea „ unui Kosovo independent”.

”Este copilul lor, au creat un Kosovo independent, contrar normelor dreptului internațional, pe care majoritatea lumii îl vede așa astăzi. Ne vom asigura că și administrația Trump va vedea  cine sunt cei care au creat un Kosovo independent”, a subliniat liderul de la Belgrad. 

Fosta provincie separatistă și-a declarat unilateral independența în 2008, cu sprijinul SUA, NATO și al altor puteri occidentale. 

Forța de Securitate a Kosovo, formată în 2009, nu posedă arme grele, cum ar fi tancuri sau artilerie grea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews