ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


America se pregătește să pună bombardierele nucleare în alertă de 24 de ore pentru prima dată din 1991, pe fondul intensificării tensiunilor cu Coreea de Nord.
 
Forțele Aeriene americane vor plasa avioanele militare B-52, care pot lansa bombe nucleare, în alertă permanentă, fiind prima dată după anul 1991 când se trece la această măsură, relatează publicațiile Defense One și The New York Post.

Bombardierele atomice vor fi staționate în Baza aeriană Barksdale, situată în statul Louisiana.
 
Generalul David Goldfein, șeful de personal al Forțelor Aeriene ale SUA, a spus că, în timp ce comanda nu fusese încă dată, armata se pregătea deja pentru acest pas.

„Acesta este încă un pas în a ne asigura că suntem pregătiți. Mă uit mai degrabă la faptul că nu planificăm pentru un eveniment specific, ci mai mult pentru realitatea situației globale în care ne aflăm și cum ne asigurăm că suntem pregătiți să mergem înainte. Lumea este un loc periculos și avem lideri care vorbesc deschis despre utilizarea armelor nucleare. Nu mai este o lume bipolară unde suntem doar noi și Uniunea Sovietică. Avem alți jucători care au capacități nucleare. Nu a fost niciodată mai important să ne asigurăm că abordăm această misiune corect”, a declarat el publicației online Defense One.